Smed (svejser)


For smede foregår meget af arbejdet på havet på olieplatforme og havvindmøller.  

Arbejdsopgaverne omfatter blandt andet montage og vedligehold af metalkonstruktioner, rørsystemer, motorer og andre dele af de store procesanlæg. Derudover vil der være reparations- og svejseopgaver.

Du vil få brug for dine evner til at arbejde med stor præcision og sans for detaljer. Til noget af det grovere, mere klassiske smedearbejde er det en fordel, hvis du er robust og har en god fysik.

Der er gode muligheder for at specialisere sig i dele af smedeområdet, hvis du er uddannet håndværker inden for et andet fag – for eksempel tømrer eller murer. Besøg eventuelt AMU-Vest, AMU SYD eller Rybners Kursuscenters og find et kursus, der passer til dine og din eventuelle kommende arbejdsgivers behov.

 

Uddannelse og adgangskrav

Du kan tage uddannelsen som smed på de fleste erhvervsskoler i Danmark. For at begynde på en erhvervsuddannelses grundforløb skal du altid have opfyldt din undervisningspligt. Det har du, når du har afsluttet folkeskolen eller har modtaget tilsvarende undervisning. Læs mere på Uddannelses Guiden


Er du allerede uddannet smed

Du kan kvalificere dig til at arbejde offshore ved at tage obligatorisk sikkerhedskursus. Læs mere under Sikkerhedskurser.

Der er et stigende behov for smede, som er uddannet erhvervsklatrere – rope access – og dermed er specialiserede i at udføre forskelige arbejdsopgaver med rebteknikker – rappelling.

Du kan også vælge at bygge videre på din uddannelse ved at tage en videregående uddannelse, for eksempel ingeniør eller maskinmester.

Bemærk:
Denne hjemmeside giver dig en generel beskrivelse af stillingerne og opgaverne, og fungerer ikke som rekrutteringsbureau eller uddannelsesudbyder. Brug i stedet de links der er til virksomhedernes og uddannelsesudbydernes hjemmesider.

129 ledige stillinger

Se mere

Hør om branchen

Se mere


Hvem ansætter


smede?

Se virksomheder

Er du til offshore?

Hvor der er vilje, er der offshore

Se kravene Ta´ en test

Kontakt os gerne for spørgsmål +45 7616 7472