Roustabout


Som roustabout (dæksarbejder og kranfører) er der mange karrieremuligheder i offshore-branchen.

Når du som ufaglært får job på en olieplatform, begynder du ofte som roustabout. Det er en slags altmuligmand, der kan påtage sig mange af de meget forskellige opgaver, der er på dækket. Du kan være med til at laste og losse forsyningsskibe og helikoptere, og du kan være anhugger på dækket, når gods skal flyttes med kraner. Du kan også have ansvaret for at efterse brandslukkere og redningsbåde om bord, ligesom du går til hånde med oprydning på dækket og rengøring af de forskellige moduler med højtryksrenser.

Efter en periode om roustabout kan man gradvist få flere opgaver som fx kranfører. Der er også mange løbende opkvalificerer sig gennem videreuddannelse til fx stilladsarbejder eller overfladebehandler.

Når du skal arbejde i offshore-branchen, er det nødvendigt, at have de obligatoriske sikkerhedskurser. Som offshore-medarbejder på en boreplatform kræves det at man har BOSIET (Basic Offshore Safety Induction & Emergency Training) kurset. Du kan læse mere og finde kursusudbydere under sikkerhedskurser.

Er du allerede roustabout, og har du en god teknisk sans? Så vil der i visse tilfælde være mulighed for at komme til at arbejde som robot controller af de såkaldte ROV’er (Remotely Operated - underwater - Vehicle).

Det er ofte gennem en man-power virksomhed man finder stillinger som Roustabout. Find en oversigt over relevante virksomheder her

 

Bemærk:
Denne hjemmeside giver dig en generel beskrivelse af stillingerne og opgaverne, og fungerer ikke som rekrutteringsbureau eller uddannelsesudbyder. Brug i stedet de links der er til virksomhedernes og uddannelsesudbydernes hjemmesider.


Uddannelsessteder der har denne udddannelse:

129 ledige stillinger

Se mere

Hør om branchen

Se mere


Hvem ansætter


Roustabout?

Se virksomheder

Er du til offshore?

Hvor der er vilje, er der offshore

Se kravene Ta´ en test

Kontakt os gerne for spørgsmål +45 7616 7472