Maskinmester


Med en maskinmesteruddannelse er der gode muligheder for at skabe en karriere i offshore-branchen.

Som maskinmester leder du arbejdet og er ansvarlig for, at maskiner og tekniske anlæg fungerer optimalt. Det kræver vedligeholdelse, reparation, udskiftning af sliddele og forebyggende vedligehold.  

Du kan bruge dine praktiske og teoretiske erfaringer inden for både olie/gas og offshore-vind. En baggrund som maskinmester er eftertragtet, og jobbene indebærer ofte en vekselvirkning mellem opgaver og projekter på land og på installationer og offshore sites.

 

Muligheder som maskinmester

Som maskinmester i offshore-branchen er din arbejdskraft særdeles eftertragtet. Du vil få udfordrende tekniske opgaver hver dag, og din arbejdsplads til variere meget med opgaver til lands, til vands og i hele verden. 

Hvis du arbejder offshore i den danske del af Nordsøen er du ude to uger af gangen og hjemme tre uger. Det betyder at du har lange vagter og arbejder mange timer når du er af sted, men til gengæld har du fri de tre uger du er hjemme. 

Arbejdsmarkedet tørster efter maskinmestre, derfor er der rige muligheder for at få job herhjemme, ude i verden, til lands og til vands – og med en god løn oveni. Du kan få job på de store olieplatforme, men 80% af alle maskinmestre arbejder faktisk på land i en række forskellige virksomheder fx med vindmøller.

 

Krav til en maskinmester i offshore-branchen

Inden du kan påbegynde uddannelsen som maskinmester, skal du have en gymnasial- eller erhvervsuddannelse, eller adgangseksamen til ingeniøruddannelserne. Derudover skal du have følgende kompetencer: 

• En stor interesse for mekanik, maskiner og elektronik

• Lyst til at reparere, bygge, skille af og finde ud af hvordan maskiner virker

• Mod på ledelse og at udvikle godt samarbejde.

Maskinmesteruddannelsen tager 3 ½ år, hvis du har et svendebrev eller 4 ½ år, hvis du har en gymnasial uddannelse. Du kan tage uddannelsen i København, Århus, Svendborg, Fredericia, Esbjerg eller Frederikshavn. Som maskinmester får du den bredeste tekniske uddannelse overhovedet. Du har bl.a. fag som: Motorlære, elektroteknik, miljøteknik, pumpe- og kompressorteknik og ledelse.

 

Bemærk: 
Denne hjemmeside giver dig en generel beskrivelse af stillingerne og opgaverne, og fungerer ikke som rekrutteringsbureau eller uddannelsesudbyder. Brug i stedet de links der er til virksomhedernes og uddannelsesudbydernes hjemmesider.


Uddannelsessteder der har denne udddannelse:

129 ledige stillinger

Se mere

Hør om branchen

Se mere


Hvem ansætter


Maskinmester?

Se virksomheder

Er du til offshore?

Hvor der er vilje, er der offshore

Se kravene Ta´ en test

Kontakt os gerne for spørgsmål +45 7616 7472