Livet offshore

Maskinmester hos Siemens Wind Power


Tommy Thygesen (tv) og Søren Schmidt (th) læser begge på Maskinmesterskole og er i praktik hos Siemens Wind Power. 

”Få uddannelser giver dig så mange fede muligheder”!

Tommy Thygesen – læser til maskinmester. Er i praktik ved Siemens Wind Power, 25 år.

”Jeg var ved at uddanne mig til reserveofficer i forsvaret. En nat under øvelse i Oksbøl lå jeg og frøs i  regnen og tænkte: ’Det her skal jeg ikke blive ved med!’ Min kæreste fortalte mig, at der var åbent hus på Maskinmesterskolen i Fredericia, og selv om jeg knap anede, hvad en maskinmester arbejder med, så tog jeg afsted”, siger Tommy Thygesen.

Det var et godt valg. Han kunne se, at maskinmesteruddannelsen og navnlig linjen ’Energi På Havet’ åbnede en karrierevej, der tiltalte ham:

” Få uddannelser giver dig så mange fede muligheder Der er jobsikkerhed, der er ledelse, og vi arbejder med noget vigtigt – det har alt det, jeg gerne vil have, mit arbejdsliv skal indeholde. Jeg har et smil på læben hver dag”, siger Tommy Thygesen.

Det praktikforløb, han er i gang med ved Siemens Wind Power, må meget gerne blive vekslet til et fast job, når uddannelsen er færdig:

”Branchen er spændende, og Siemens er en fantastisk interessant virksomhed, hvor der er mange spændende udfordringer. Jeg håber da, at vi kan få en mere permanent adgang, nu vi har haft benet indenfor i butikken i ti uger. Hvis jeg selv kan bestemme, så vil jeg gerne gå EHS-vejen (EHS står for Environment, Health and Safety, red.). Der er noget ansvar og noget ledelse, som virkelig tiltaler mig.  

”Maskinmesteruddannelsen er ikke raketvidenskab, men det kræver tid og interesse. Hvis man lægger timerne i det, så bliver man også dygtig”!
Tommy Thygesen, maskinmesterstuderende.

 

”Maskinmesteruddannelsen er som en schweizerkniv i jobmarkedet. Man kan blive til så meget forskelligt”!

Søren Schmidt – læser til maskinmester. Er i praktik ved Siemens Wind Power, 24 år.

”Siden jeg var dreng har jeg leget med teknik. Fjernstyrede biler og knallerter, da jeg blev stor nok. Jeg valgte at læse automatiktekniker, fordi det kombinerede to ting, jeg godt kunne lide – en blanding af mekanisk og elektrisk arbejde. Jobbet var spændende nok, men efter nogle år havde jeg en snak med en maskinmester i familien. Han arbejdede for Statoil i Norge, og arbejdet lød megafedt. Så søgte jeg ind på maskinmesterskolen og linjen ”Energi På Havet”, siger Søren Schmidt. 

Han er nu i gang med sit 10 ugers praktikforløb ved Siemens Wind Power. Og arbejdet har bekræftet ham i studievalget:

”Det er rigtig spændende. Forleden var vi på verdens største installationsskib, ’Seajacks Scylla’, hvor vi blev vist rundt af Siemens-folk. Det er ret vildt. Det er store ting, vi arbejder med, både helt konkret i parkerne og som del af en energipolitisk dagsorden og den grønne omstilling. Det er en utrolig alsidig uddannelse, og der er muligheder for rigtig mange spændende jobs i alle dele af branchen. Maskinmesteruddannelsen er som en schweizerkniv i jobmarkedet. Man kan blive til så meget forskelligt”, siger han:

”Jeg håber, at jeg efter endt praktik og uddannelse kan få et job her i huset. Siemens er en kæmpe virksomhed med masser af muligheder, og vil man gerne udfordres, så er der mulighed for det! Det er fedt at være et sted, hvor innovation betyder så meget og er så vigtigt”, siger Søren Schmidt.

”Hvis du kan lide at ’se på tingene med fingrene’ og stiller spørgsmål til alt, så er maskinmesteren noget for dig”!
Søren Schmidt, maskinmesterstuderende.

 

På maskinmesteruddannelsen kan du vælge forskellige spor. Fx:

  • En maritim linje/søfartslinje, der handler om maskinrummet på et skib
  • En maritim industrilinje/energi på havet der handler om offshorebranchen
  • En energi- og miljølinje/energi og vedligeholdsoptimering
  • En automationslinje/tekniske anlæg

129 ledige stillinger

Se mere

Hør om branchen

Se mere

Sikkerhedskursus

Se mere

Er du til offshore?

Hvor der er vilje, er der offshore

Se kravene Ta´ en test

Kontakt os gerne for spørgsmål +45 7616 7472