Livet offshore

Hvorfor tage bilen på job, når man kan tage en helikopter?


Offshore-branchen tilbyder et anderledes arbejdsliv, hvor man fx kan komme til at arbejde på en boreplatform i Nordsøen. Man kan have mange forskellige funktioner når man arbejder offshore, men fælles for dem alle, hvad enten du er smed, elektriker, stilladsbygger, kok, maskinmester eller noget andet, er at det en helt særlig livsstil at arbejde offshore.

Der er behov for team-ånd, og en indstilling til at samarbejde på tværs af funktioner. Det er et hektisk og til tider barsk arbejdsmiljø, hvor der aldrig bliver gået på kompromis med sikkerheden. Man skal desuden være indstillet på at der er et internationalt miljø på en platform, hvor der kan være flere forskellige nationaliteter ansat. 

 

Sammenhold og et job der giver mening!

Når man arbejder flere hundrede kilometer ude i Nordsøen, og er af sted 14 dage af gangen, opstår der et særligt sammenhold. Der opstår ofte en familie-stemning på en platform, da man arbejder, spiser og bor sammen. Man er afskåret fra omverdenen, og livet på en platform bliver på en måde som et lille selvstændigt samfund, hvor det er vigtigt at få en hverdag til at fungere. Det giver et godt kammeratskab, og man hører ofte offshore folk sige at de savner livet på platformen i de perioder hvor de er hjemme. 

Som offshore medarbejder i den danske del af Nordsøen, er man ude to uger af gangen og hjemme tre uger. Det betyder også at man har lange vagter, og en travl hverdag i de perioder man er ude, hvor man kan koncentrere sig 100 procent om jobbet. Når man så er hjemme har man fri til at være der for familien og vennerne. Men det kræver at baglandet er i orden, og hele familien skal være indstillet på at man er væk 14 dage af gangen. 

 

Offshore-branchen – et sikkert valg

Som medarbejder i offshore-branchen erfarer man hurtigt at sikkerheden altid har top prioritet. Der er desuden sikkerhed for spændende arbejdsopgaver, og når man lander med helikopteren på en platform forstår man hurtigt hvorfor sikkerheden er i fokus. Det er livsvigtigt at der ikke bliver gået på kompromis med sikkerheden, og det betyder samtidig at man har tid til at gøre tingene ordentlig første gang. Det er noget der tiltaler mange offshore-medarbejdere. 

Skulle uheldet være ude på en platform, er der ingen tvivl om at alle ved hvordan der skal ageres. Det er bl.a. noget der sikres gennem de omfattende sikkerhedskurser, der er obligatoriske for alle i branchen. 

Hvis du synes et internationalt arbejdsmiljø, med udfordrende tekniske opgaver og en anderledes arbejdsplads midt på havet lyder tiltalende, så er et offshore job helt sikkert noget for dig!

 

Et job i offshore er mere end et job, det er en særlig livsstil!

Se mere om livet offshore i disse korte videoer:  


I klippet herunder kan du høre Per Grumsen fortælle om sine 33 år i offshore-branchen:
 

 

Se optagelserne fra en olie-platformen Tyra East, Maersk Oil:

 

A day in the life on a platform (Maersk Oil):

 

 

129 ledige stillinger

Se mere

Hør om branchen

Se mere

Sikkerhedskursus

Se mere

Er du til offshore?

Hvor der er vilje, er der offshore

Se kravene Ta´ en test

Kontakt os gerne for spørgsmål +45 7616 7472